Nelu Tătaru: Managerii de spitale, responsabili de cine primește stimulentul de 500 euro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Alba Iulia, referindu-se la acordarea sporului de 500 de euro pentru personalul medical implicat în lupta împotriva infecţiei cu virusul COVID-19, că au fost „anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi”, iar listele cu cei care primesc acest spor sunt făcute de managementul unităţilor medicale în care aceştia lucrează.

  • Ministrul  Sănătății a spus că Guvernul a creat cadrul legislativ, iar parlamentarii au adus modificări legii.
  • Toate cadrele medicale care au intrat în contact cu pacienți COVID 19 ar fi trebuit să primească un spor de 500 de euro.

„Dincolo de ordonanţe de urgenţă pe care le-am dat pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă au fost şi anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele îmi vin de la managementul acelor unităţi medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecţiei cu Covid, am specificat la un moment dat că toţi cei care au avut contact cu un pacient infectat Covid sau care au avut contact cu un suspect Covid confirmat ulterior infectat Covid primesc acel stimulent. Oamenii politici pot explica mai mult”, a afirmat Tătaru.

Citește și : Parlamentul a decis: mai multe cadre medicale vor primi stimulentul de 2.500 de lei . Care sunt acestea?

Cine va primi acest stimulent care nu este „o loterie”

Ministrul a arătat  că acordarea acestor sporuri nu este o „loterie”, atâta timp cât şeful de compartiment şi managerul acelei unităţi medicale cunosc fiecare persoană în parte care a fost implicată în lupta cu virusul COVID-19.

“Este un spor de periculozitate care se dă efectiv pe toata perioada pandemiei, pentru toţi cei care lucrează în context de infecţie COVID. Este un spor care vine pentru ceva ce nu a mai fost, pentru ceva care este necunoscut, pentru ceva care are şi o mortalitate mare, dar şi o rată de îmbolnavire mare. Acest stimulent nu este doar pentru Suceava, este pentru tot ceea ce înseamna personal medical superior, mediu şi auxiliar implicat în lupta împotriva infecţiei COVID, pentru toate secţiile, pentru toate compartimentele care au pacienţi sau tratează pacienţi cu infecţie COVID, care investighează sau care consultă, a declarat ministrul Sănătăţii.

sursă: agerpres.ro

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *