Medicii din Israel analizează cazuri de miocardită în rândul persoanelor vaccinate cu Pfizer

Autoritățile medicale din Israel au anunțat că mai multe zeci de persoane vaccinate cu vaccinul produs de  Pfizer sunt în analiză în urma faptului că au prezentat o miocardită, însă nu există nicio dovadă privind legătura dintre diagnostic și vaccin. Deocamdată, medicii israelieni spun că rata de apariție este similară celei din rândul populației generale.

Un studiu preliminar al persoanelor care au primit vaccinul Pfzer în Israel a evidențiat „câteva zeci” de persoane care au prezentat inflamații ale mușchiului cardiac, miocardită.

Rata nu este considerată mare, raportat la cele 5 milioane de persoane vaccinate, dar este analizată posibilitatea ca afecțiunea să fi fost provocată de vaccin. Numărul celor care au fost diagnosticați cu această miocardită a fost mai mare în rândul celor care au primit și a doua doză de vaccin, respectiv în rândul persoanelor cu vârsta sub 30 de ani.

Citește și Scădere majoră a cazurile de infectare în rândul personalului medical, după vaccinare

Miocardita este o problemă ce se vindecă de la sine, fără complicații

Ministerul Sănătății examinează dacă este vorba de un exces al ratei de îmbolnăvire și dacă aceasta poate fi atribuită vaccinului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, potrivit presei locale. El a precizat că nu există încă nicio concluzie oficială.

Medicii israelieni au mai explicat că adesea miocardita este o problemă ce se vindecă de la sine, fără complicații, fiind declanșată de o varietate de virusuri.

Pfizer a anunțat că a fost informată despre examinările pe care le fac autoritățile din Israel, în cazul unor „cazuri de miocardită ce au apărut în special la bărbați tineri care au fost vaccinați”.

Citește și A fost lansat primul ghid pentru persoanele care sunt vaccinate complet

Reprezentanții companiei spun că analiza proprie a efectelor adverse ale vaccinului nu a evidențiat o rată mai mare de cazuri de miocardită decât procentul întâlnit în rândul populației generale.

„Nu există dovezi care să ducă la concluzia că miocardita este un risc asociat cu vaccinul Pfizer/BioNTech”

Israelul a depășit săptămâna trecută pragul de 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, reprezentând 54% din totalul populației și aproximativ 80% din totalul persoanelor de peste 16 ani.

Israelul dorește să continue vaccinarea persoanelor sub 16 ani, imediat ce vaccinul este autorizat.

Citește și Reacția post-vaccinare care-ți poate spune dacă ai avut Covid-19

Potrivit Ministerului Sănătății, în Israel au fost administrate până acum 5.005.418 doze, reprezentând aproape 54% din populația totală și peste 80% din populația eligibilă cu vârsta peste 16 ani.  Puțin sub 58% – 5.374.276 – din toți israelienii au făcut cel puțin o doză de vaccin.

Programul de vaccinare al Israelului, care se bazează pe vaccinul cu două doze Pfizer-BioNtech, menține cea mai mare rată de inoculare pe cap de locuitor din lume de când a început la sfârșitul lunii decembrie.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *