Institutul Cantacuzino scoate pe piață primele produse. Printre ele, un medicament adjuvant împotriva COVID-19

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se pregătește să scoată pe piață un medicament pentru întărirea sistemului imunitar, un tratament eficient în prevenirea gripei și cu efecte benefice în lupta împotriva COVID-19, a anunțat col. dr. Florin Oancea, directorul instituției.

IMUNOMODULATOR EFICIENT IN TRATAMENTUL INFECȚIILOR RESPIRATORII

„Primul medicament pe care îl avem în teste în prezent este Orostim HV. Este un imunomodulator, sub formă de capsule pe care încercăm să-l scoatem pe piață până la finele anului. În compoziția tratamentului intră 15 tulpini de bacterii, prelucrate în laborator, iar tratamentul va ajuta la reglarea imunității organismului. Este produs pe un lot pilot și vrem să-l scoatem pe piață”, a declarat dr Oancea pentru Medika Tv.

Potrivit aceleiași surse, produsul va avea prețuri adaptate pentru piața românească, astfel încât orice persoană să și-l poată permite. El face parte din categoria Imunomodulatoare care pot ajuta organismul să lupte cu o gamă largă de infecții specifice tractului respirator.

Este un imunomodulator care conține un lizat bacterian pe 15 tulpini, încercăm chiar anul acesta când vine gripa sau chiar pentru această boală a momentului, COVID-19, să venim în întâmpinarea oamenilor cu acest imunomodulator”, a mai explicat col. dr. Florin Oancea.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român .Prof. univ. dr. Ioan Gherghina:Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt

SUPLIMENT ALIMENTAR, LANSAT DEJA ÎN ROMÂNIA

Institutul Cantacuzino a lansat deja pe piață  SOD – Superoxid Dismutaza, un supliment alimentar pe bază de suc de orz verde cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității.

La fel, avem pe piață produsul SOD care este un Superoxid Dismutaza, un produs cu o putere antioxidantă foarte bună, este iar un produs al Institutului Cantacuzino”, a adăugat col. dr. Florin Oancea.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino a produs primele loturi experimentale de vaccin antigripal

MApN se pregătește să reia producția și de vaccinuri antigripale. Dr. Florin Oancea a precizat însă că sunt necesare aprobări pentru noi arii de producție.

Sursa: Medika Tv

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *