Institutul Cantacuzino scoate pe piață primele produse. Printre ele, un medicament adjuvant împotriva COVID-19

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se pregătește să scoată pe piață un medicament pentru întărirea sistemului imunitar, un tratament eficient în prevenirea gripei și cu efecte benefice în lupta împotriva COVID-19, a anunțat col. dr. Florin Oancea, directorul instituției.

IMUNOMODULATOR EFICIENT IN TRATAMENTUL INFECȚIILOR RESPIRATORII

„Primul medicament pe care îl avem în teste în prezent este Orostim HV. Este un imunomodulator, sub formă de capsule pe care încercăm să-l scoatem pe piață până la finele anului. În compoziția tratamentului intră 15 tulpini de bacterii, prelucrate în laborator, iar tratamentul va ajuta la reglarea imunității organismului. Este produs pe un lot pilot și vrem să-l scoatem pe piață”, a declarat dr Oancea pentru Medika Tv.

Potrivit aceleiași surse, produsul va avea prețuri adaptate pentru piața românească, astfel încât orice persoană să și-l poată permite. El face parte din categoria Imunomodulatoare care pot ajuta organismul să lupte cu o gamă largă de infecții specifice tractului respirator.

Este un imunomodulator care conține un lizat bacterian pe 15 tulpini, încercăm chiar anul acesta când vine gripa sau chiar pentru această boală a momentului, COVID-19, să venim în întâmpinarea oamenilor cu acest imunomodulator”, a mai explicat col. dr. Florin Oancea.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român .Prof. univ. dr. Ioan Gherghina:Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt

SUPLIMENT ALIMENTAR, LANSAT DEJA ÎN ROMÂNIA

Institutul Cantacuzino a lansat deja pe piață  SOD – Superoxid Dismutaza, un supliment alimentar pe bază de suc de orz verde cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității.

La fel, avem pe piață produsul SOD care este un Superoxid Dismutaza, un produs cu o putere antioxidantă foarte bună, este iar un produs al Institutului Cantacuzino”, a adăugat col. dr. Florin Oancea.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino a produs primele loturi experimentale de vaccin antigripal

MApN se pregătește să reia producția și de vaccinuri antigripale. Dr. Florin Oancea a precizat însă că sunt necesare aprobări pentru noi arii de producție.

Sursa: Medika Tv

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.