Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Institutul Cantacuzino anunță că noul Polidin va fi lansat pe piață și sub formă de capsule gelatinoase şi spray nazal

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator. Noul produs va ajunge pe piaţă ca supliment alimentar, astfel că Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie.

Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Citește și Institutul Cantacuzino scoate pe piață primele produse. Printre ele, un medicament adjuvant împotriva COVID-19

Specialiştii mai anunţă că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activităţile se desfăşoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naţionale.

Importanța polidinului pentru sănătate

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului, medicament care era utilizat în perioada interbelică. Medicamentul a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și produs până în anul 2012.

El avea ca principal scop profilaxia, mai exact era utilizat pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase. Era utilizat și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român Prof. univ. dr. Ioan Gherghina:Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt

Medicii recomandă administrarea lui în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.

Polidinul era alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene inactivate termic și era administrat prin injecție, asemănător unui vaccin.

În colectivul de cercetare care a elaborat această formulare s-a numărat și șefa de producție Sylvia Hoișie, considerată „mama Polidinului”.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.