Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Institutul Cantacuzino anunță că noul Polidin va fi lansat pe piață și sub formă de capsule gelatinoase şi spray nazal

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator. Noul produs va ajunge pe piaţă ca supliment alimentar, astfel că Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie.

Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Citește și Institutul Cantacuzino scoate pe piață primele produse. Printre ele, un medicament adjuvant împotriva COVID-19

Specialiştii mai anunţă că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activităţile se desfăşoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naţionale.

Importanța polidinului pentru sănătate

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului, medicament care era utilizat în perioada interbelică. Medicamentul a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și produs până în anul 2012.

El avea ca principal scop profilaxia, mai exact era utilizat pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase. Era utilizat și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român Prof. univ. dr. Ioan Gherghina:Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt

Medicii recomandă administrarea lui în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.

Polidinul era alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene inactivate termic și era administrat prin injecție, asemănător unui vaccin.

În colectivul de cercetare care a elaborat această formulare s-a numărat și șefa de producție Sylvia Hoișie, considerată „mama Polidinului”.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *