Incident grav la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Pacienții au fost evacuați

La Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, a avut loc o mobilizare masivă a forțelor de intervenție – mașini de pompieri, ambulanțe, SMURD – pentru un posibil incendiu. Alerta a fost dată la ora 22:22 de personalul medical, care a văzut o flamă urmată de fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului.Din fericire, incidentul nu s-a soldat victime, nimeni nu a fost rănit și pacienții au fost mutați în spital. 

Un ventilator de la un generator extern de la Spitalul „Marius Nasta” ar fi degajat fum, duminică seara. Incidentul a avut loc la unitatea mobilă de Terapie Intensivă, din exteriorul clădirii. 7 pacienți se aflau în unitatea mobilă. Din fericire, aceștia nu sunt în pericol. Incidentul a fost semnalat prin apel la serviciul unic de urgență 112 la ora 22:22.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, din primele informații, nu a fost vorba despre un incendiu. El a vorbit despre cinci pacienți intubați și doi pe ventilație non invazivă.

Citește și Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

Nu a fost foc, nu a fost fum în interiorul tirului. Acestea sunt informațiile pe care le avem în acest moment. Se vor evacua pacienții de acolo, trebuie să verificăm tirul în mod liniștit, mâine la lumina zilei, pentru a vedea dacă este o problemă. Pacienții din tir sunt cinci intubați, doi pe ventilație.

Personalul medical este ok, nu este nicio problemă. Informațiile sunt preliminare, colegii de la ISU vă vor da informațiile exacte despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă a fost găsit că a fost un scurtcircuit, o să zică.

Așteptăm să iasă ei și să spună ce s-a întâmplat acolo. Secția mobilă a fost verificată, aceste tiruri sunt noi. Vă spun încă o dată, din informațiile pe care le am, nu a fost foc în tir”, a declarat șeful DSU.

Citește și Incendiu la Spitalul „Matei Balș”: Cinci persoane au decedat, peste 100 de persoane au fost evacuate

În interiorul unității mobile erau 7 pacienți , care nu au fost răniți.

Conducerea institutului Marius Nasta a vorbit despre o flacără și fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă. De asemenea, nu este vorba despre pacienți intubați, așa cum s-a crezut inițial, ci despre pacienți cu forme severe ale bolii ventilați non invaziv. Cei șapte pacienți au fost mutați în spital și nu există persoane rănite.

Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Marius Nasta: ”Nu e nimeni rănit”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienții sunt transferați în secția centrală a Institutului Marius Nasta.

Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit”,a declarat ministrul Sănătății.

Citește și Cât durează imunitatea după vaccinarea anti-COVID. Anunțul autorităților

Fum sau abur la unitatea de climatizare

Colonelul Șchiopu de la ISU București – Ilfov a precizat că la ora 22:22 a fost semnalat un incendiu la unitatea ATI mobilă de la „Marius Nasta”. Apelul a venit de la personalul spitalului, care a spus că a văzut flacără. Au fost trimise 8 autospeciale cu apă și spumă, 2 utilaje cu scări, 3 echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD și două ambulanțe. Primele echipe de intervenție au ajuns la ora 22:30.

S-a făcut mai întâi evacuarea pacienților din unitatea mobilă în spital și apoi verificări pentru sursa de fum sau abur sau „poate amândouă”. Pentru aceasta, a fost deschisă unitatea de climatizare, de unde se pare că a provenit fumul sau aburul. Pompierii nu au găsit însă aici niciun fel de cabluri arse.

Oficialul ISU a precizat că în habitaclul unde se aflau pacienții nu a pătruns în niciun moment nici abur, nici fum.

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.