sursa foto: www.lifealth.com

Cum îţi dai seama că ai nevoie de ochelari de vedere. Cele 7 semne care ar trebui să te trimită la oftalmolog.

Purtatul ochelarilor de vedere a devenit, în ultimul timp, mai mult o fiţă decât o necesitate. Iar designerii se întrec în a lansa, an de an, modele care mai de care mai atrăgătoare pentru toate vârstele şi gusturile. Dar, dincolo de aspectul la modă, ochelarii de vedere trebuie să îndeplinească mai întâi funcţia medicală pentru care au fost proiectaţi.

Partea bună este că tot mai mulţi oameni aleg să viziteze medicul oftalmolog încă de la primele semne că vederea începe să slăbească.

Semnele care ar trebui să te trimită la oftalmolog:

  1. Vederea în ceaţă

Dacă ți se întâmplă des să nu reuşeşti să distingi bine literele ori obiectele din faţa ta sau aflate o distanţă mai mare, ar trebui să îți pui un semn de întrebare și să mergi la medic.

Citește și Vederea încețoșată – de ce apare şi cum poate fi prevenită

  1. Simţi că îţi obosesc ochii

Dacă observi că după 10 minute de citit îţi obosesc ochii, dacă ai tendinţa de a mijii ochii sau tinzi să clipeşti des, toate sunt semne care ar trebui să te trimită la oftalmolog.

  1. Ai dureri de cap

Şi durerile de cap pot fi, în anumite condiţii, un simptom al unor probleme şi apar atunci când ochii obosesc iar muşchii responsabili de focalizare încearcă să se adapteze încontinuu.

Citește și Migrena, una dintre cele mai comune și mai ignorate boli neurologice

  1. Vederea dublă

Vederea obiectelor cu marginile dublate sau pur şi simplu vezi două obiecte în loc de unul singur, este un semnal de alarmă serios.

  1. Vezi obiectele distorsionat

În acest caz apare ori fenomenul de halou ori de valuri, iar liniile apar cu un contur neregulat, culorile sunt pale ar trebui să mergi la oftalmolog pentru un control la ochi.

Citește și 70% DINTRE BOLILE OFTALMOLOGICE ALE PĂRINȚILOR, TRANSMISE LA COPII

  1. Simţi presiune în ochi

Dacă presiunea din ochi nu este din cauza oboselii prelungite ori de la stres ori petrecerile prelungite atunci ar trebui să fie un semn de glaucom. Mergi rapid la medic pentru un diagnostic.

7. Nu mai vezi bine noaptea

De obicei ochiul uman are nevoie de un timp scurt pentru a se adapta vederii pe timp de noapte. Dacă observi că acest timp este mult prea mare, poate fi un semnal de alarmă care ar trebui să te trimită la medic.

Citește și Cataracta, principalul factor de orbire la nivel mondial. Cauze, simptome, tratament

 

sursa foto: www.lifealth.com

Despre Loredana Stefu

Ai putea fi interesat și de

ANEVRISMUL CEREBRAL. SIMPTOME ȘI PREDISPOZIȚIE

Anevrismul cerebral este o urgență medicală de gradul 0. În cele mai multe cazuri, anevrismele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *