sursa foto: www.healthline.com

COSTOCONDRITA, DUREREA ÎN PIEPT CONFUNDATĂ CU INFARCTUL

Nu de puţine ori am simţit dureri puternice în piept care ne-au dus cu gândul la simptomele unui atac de cord, dar o verificare medicală poate pune un alt diagonstic, precum cel de costocondrită.

Ce înseamnă asta? O inflamaţie a articulaţiilor prin care coastele superioare se unesc cu cartilajul care le menţine la nivelul sternului. Aceasta afecţiune determină o durere localizată care poate fi reprodusă prin apăsarea cartilajului toracelui. În general, costocondrita trece fără tratament, potrivit sfatulmedicului.ro.

De obicei cauzele acestei afecţiuni nu sunt foarte clare, dar s-a stabilit că poate apărea, în principal, ca urmare  a unei lovituri puternice în piept sau din cauza unor infecţii virale, bacteriene ori fungice.

Principalul simptom al costocondritei este, aşadar, durerea de la nivelul pieptului care poate iradia spre spate sau abdomen şi este mai frecventă pe partea stângă. De aici şi confuzia cu simptomele infarctului.  Cele mai frecvente puncte în care se întâlneşte această durere sunt  coastele a patra, a cincea şi a şasea. Această durere este mai intensă atunci când pacientul îşi mişcă trunchiul sau respiră adânc.

Medicina de specialitate vorbeşte şi despre costocondrită infecţioasă, la care cauzele apariţiei sunt tot necunoscute dar care necesită tratament medicamentos pentru ameliorare. Sunt şi cazuri grave când medicamentele nu dau rezultate şi atunci se intervine pentru îndepărtarea chirurgicală a cartilajului dureros, dar recuperarea este de lungă durată.

Pentru că în niciunul din cele două cazuri nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele apariţiei, prevenţia costocondritei este destul de dificilă.

 

 

sursa foto: www.healthline.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *