sursa foto: www.healthline.com

COSTOCONDRITA, DUREREA ÎN PIEPT CONFUNDATĂ CU INFARCTUL

Nu de puţine ori am simţit dureri puternice în piept care ne-au dus cu gândul la simptomele unui atac de cord, dar o verificare medicală poate pune un alt diagonstic, precum cel de costocondrită.

Ce înseamnă asta? O inflamaţie a articulaţiilor prin care coastele superioare se unesc cu cartilajul care le menţine la nivelul sternului. Aceasta afecţiune determină o durere localizată care poate fi reprodusă prin apăsarea cartilajului toracelui. În general, costocondrita trece fără tratament, potrivit sfatulmedicului.ro.

De obicei cauzele acestei afecţiuni nu sunt foarte clare, dar s-a stabilit că poate apărea, în principal, ca urmare  a unei lovituri puternice în piept sau din cauza unor infecţii virale, bacteriene ori fungice.

Principalul simptom al costocondritei este, aşadar, durerea de la nivelul pieptului care poate iradia spre spate sau abdomen şi este mai frecventă pe partea stângă. De aici şi confuzia cu simptomele infarctului.  Cele mai frecvente puncte în care se întâlneşte această durere sunt  coastele a patra, a cincea şi a şasea. Această durere este mai intensă atunci când pacientul îşi mişcă trunchiul sau respiră adânc.

Medicina de specialitate vorbeşte şi despre costocondrită infecţioasă, la care cauzele apariţiei sunt tot necunoscute dar care necesită tratament medicamentos pentru ameliorare. Sunt şi cazuri grave când medicamentele nu dau rezultate şi atunci se intervine pentru îndepărtarea chirurgicală a cartilajului dureros, dar recuperarea este de lungă durată.

Pentru că în niciunul din cele două cazuri nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele apariţiei, prevenţia costocondritei este destul de dificilă.

 

 

sursa foto: www.healthline.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *