Medicii români sunt căutați de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună.Cele mai căutate specializări, cu salarii între 6.000 şi 10.000 de euro sunt: medicina de familie, ginecologia, dermatologia, gastroenterologia, oncologia, stomatologia şi chirurgia, anunţă BestJobs.

În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunţuri pentru locuri de muncă în domeniu, cu oferte salariale care depăşesc 2.000 euro. Dintre acestea, 5% sunt oportunităţi pentru medicii români de a lucra în alte ţări, cu pachete de beneficii care ajung şi la 10.000 de euro.

Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia, cu cele mai multe anunţuri pe platforma de recrutare. Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi specializaţi români prin oferte care, pe lângă salariul atractiv, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse.

Citește și STUDIU | Medicii din linia I, la capătul puterilor – suferă de BURNOUT, extenuare, depresie şi anxietate

Rezidenții pleacă în străinătate imediat după terminarea facultății

Observăm cum anunţurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obţine în România, pornind chiar şi de la primele niveluri de pregătire.

Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziţie cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro. Tocmai de aceea, mulţi medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultăţii. În plus, spitalele şi clinicile din afară ştiu că medicii români sunt foarte bine pregătiţi, lucru care îi determină să caute personal la noi în ţară, în număr aşa mare”, a declarat Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

Şi în România există, totuşi, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT / Telecom, Management şi Inginerie, arată datele din platformă.

În ceea ce priveşte nivelul salariilor medii în România, IT / Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar şi în condiţiile în care creşterea faţă de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor BestJobs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.