sursa foto: pixabay.com

CELE MAI FRECVENTE ALERGII LA COPII

Un studiu recent arată că sugarii care primesc diverse antibiotice și medicamente sunt mai predispuși să facă alergii când vor creşte. Motivul este foarte simplu. Luând medicamente încă de mici, flora lor intestinală este alterată de la o vârstă fragedă, lucru care în viitor le poate provoca diferite sensibilități la o gamă largă de factori externi.

Alergiile afectează milioane de copii, iar multe dintre ele apar, de regulă, la vârste fragede. Alergiile îl pot impiedica pe cel mic să doarmă bine, să se joace şi să se descurce cum trebuie la şcoală.

Alergiile de sezon, numite adesea “febra fânului” sau rinita alergică sezonieră, reprezintă cea mai întâlnită formă de alergie în rândul copiilor, spun specialiştii. Ea provoacă simptome care apar în timpul modificărilor sezoniere, atunci când se activează sporii de la anumite mucegaiuri şi ciuperci microscopice, sau când polenul apare în aer.

Simptomele pot să apară subit şi să persiste: strănut, mâncărimi nazale, senzaţie de mâncărime în gât, congestie nazală, secreţii nazale, tuse.

Alergiile la nivelul pielii pot fi şi ele prezente la cei mici. Acest tip de alergii sunt clasificate în funcţie de simptomele lor şi, de obicei, se încadrează într-una din cele mai întâlnite trei forme:

– eczemă: zone în care pielea este uscată, roşie, cu o coajă sau o crustă, ca nişte solzi;

– erupţii cutanate alergice, care se manifestă prin: mâncărimi severe, înroşirea pielii sau iritaţie (urticarie). În zonele afectate, pielea este îngroşată, cu crustă sau un fel de coajă, iar aceste zone se dezvoltă în timp;

– urticarie şi umflături: aceste zone variază de la dimensiunea unui vârf de pix, până la cea a unei farfurii.

Alergiile alimentare nu trebuie confundate cu intoleranţa la anumite alimente. Alergiile alimentare provoacă o reacţie a sistemului imunitar care afectează diferite organe din corp. Opt dintre cele mai întâlnite ingrediente din produse, care declanşează alergii alimentare (atât la copii, cât şi la adulţi) sunt:

  • lapte
  • ouă
  • arahide
  • nuci -fructe cu coaja tare cum sunt migdalele, caju sau nucile româneşti;
  • peşte (cod, biban, platică);
  • crustacee (crab, homar, creveţi);
  • soia
  • grâu

            Alergiile la părul de animale

Prezenţa în locuinţă a unor animale de companie, chiar şi a animalelor cu părul scurt, care nu năpârlesc, poate provoca apariţia simptomelor alergiilor la copii. Nu animalul în sine este cauza alergiilor, ci mătreaţa lui (celulele moarte ale pielii), saliva, urina sau blana.

Dacă cel mic strănută şi are respiraţie şuierătoare după ce s-a jucat cu un animal de companie sau după ce l-a ţinut în braţe, trebuie testat dacă nu cumva are o alergie la părul de animale.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *