Varianta Delta de coronavirus devine predominantă în întreaga lume, iar experții atrag atenția cu privire la simptomele acesteia.Un expert spune că, dacă simptomele sunt ușoare, boala ar putea fi confundată cu alergiile. Tusea, febra și dificultăți de respirație sunt simptome comune ale COVID-19.

Varianta delta a COVID-19 poate avea simptome care sunt mai ușoare și care, de obicei, nu sunt asociate cu virusul, astfel încât unii pot confunda boala cu alergiile sau cu o altă boală obișnuită, relatează thehill.com.

Joe Kanter, ofițerul de sănătate al statului Louisiana, a declarat că varianta delta a COVID-19 are în continuare simptomele obișnuite, cum ar fi tusea, febra și dificultăți de respirație.

Citește și Pfizer dezvoltă un rapel special împotriva variantei Delta a coronavirusului

Cu toate acestea, el a spus că observă mulți pacienți care se prezintă cu simptome care par a fi boli obișnuite, cum ar fi congestia sinusurilor, nasul care curge și durerile de gât.

Aceste simptome ar putea fi semne că pacienții au varianta delta, a avertizat expertul.

Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru”, a sfătuit ofițerul de sănătate al statului Louisiana.

Un simptom al variantei Delta iese în evidență

Potrivit cercetătorilor de la ZOE COVID Symptom Study, strănutul excesiv este, de asemenea, un simptom al faptului că o persoană suferă de varianta delta a coronvirusului.

Citește și ALERGIILE – CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Datele noastre arată că persoanele care au fost vaccinate și apoi au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au fost mai predispuse să raporteze strănutul ca simptom în comparație cu cele care nu au fost vaccinate”, au scris cercetătorii.

Vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficacitate de aproximativ 95 la sută într-un caz COVID-19 simptomatic, iar vaccinul Johnson & Johnson este de aproximativ 66 la sută eficient.

Totodată, Michael Osterholm, director al Centrului pentru cercetare și politici în domeniul bolilor infecțioase de la Universitatea din Minnesota, a declarat pentru CNN că măștile din pânză ar putea să nu fie la fel de eficiente ca măștile KN95 sau N95 împotriva variantei delta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.