STUDIU| Copiii sub 10 ani nu transmit virusul COVID-19 între ei sau adulţilor

Oficialii din sistemul de sănătate elvețian au declarat că toți copiii sub 10 ani  nu reprezintă niciun risc de contaminare, având în vedere că nu au „receptorii” pe care îi țintește virusul.

Citește și Antibiotice Iaşi va distribui gratuit spitalelor noul medicament împotriva Covid-19

Copiii sunt foarte rar infectați de coronavirus și nu îl transmit mai departe. De aceea, copiii mici nu reprezintă niciun risc pentru pacienții de risc sau pentru bunici”, a spus doctorul Daniel Koch, directorul diviziei pentru boli infecțioase din cadrul Departamentului Federal pentru Sănătate Publică, citat de The Telegraph.

Un studiu publicat la începutul lunii aprilie a demonstrat că un elev britanic în vârstă de 9 ani, care fusese diagnosticat cu coronavirus în urma unei excursii la schi în Franța, nu a transmis mai departe virusul, deși intrase în contact cu peste 170 de persoane înaintea diagnosticului.

Citește și CORONAVIRUS ROMÂNIA | A început procesul de colectare a plasmei de la donatori vindecați de COVID-19

De asemenea, un studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales arată că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, citează The Guardian.

Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”. Aceste rezultate sugerează că răspândirea de Covid-19 în şcolile din NSW a fost foarte limitată.

Ministrul sănătăţii din New South Wales, Brad Hazzard, a spus că noul studiu arată că „şcolile se numără între cele mai sigure spaţii, iar acesta este desigur un mesaj foarte important pentru părinţi”.

Raportul, condus de profesorul Kristine Macartney, director HCIRS, arată că „trebuie remarcat faptul că jumătate dintre cazurile iniţiale care au apărut în şcoli au fost înregistrate la nivelul personalului”. Guvernul NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.

Citește și Harta cazurilor de coronavirus din România în timp real

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

STUDIU| O vitamină esenţială, elementul cheie în lupta împotriva COVID-19

Un nivel crescut de vitamina D în organism poate ajuta pacienții cu COVID-19 să reducă …

SE RELAXEAZĂ MĂSURILE| CNSU: Perioada de carantină a fost redusă la 5 zile și pentru persoanele nevaccinate, netestate, la intrarea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat astăzi modificarea condițiilor de carantină la …

INOVAŢIE| Kit de testare COVID-19, disponibil pe telefon

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test Covid extrem de sensibil care se bazează doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.