Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, a fost reacreditat pentru transplant pulmonar

Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit joi acreditarea pentru transplantul pulmonar, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Monica Althamer. Singura instituţie capabilă să facă astfel de intervenții chirurgicale a reprimit acreditarea la fix trei luni după ce ea a fost pierdută.

Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit acreditarea începând cu ziua de ieri. În continuare şi Spitalul „Sfânta Maria” şi ANT vor colabora cu colegii din restul Europei care îşi oferă ajutorul şi vorbim aici de doctorul Igor Tudorache, de agenţia italiană, de cele zece centre italiene„, a afirmat secretarul de stat, într-o conferinţă de presă.

Când urmează să aibă loc primul transplant?

Activitatea de transplant depinde în primul rând de donatori, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Monica Althamer. Cazurile complexe şi cele pediatrice vor fi trimise în continuare la centre de transplant din străinătate și asta pentru că România încă nu are un program de transplant pediatric.

Vezi și Cardiomiopatia dilatativă, boala severă care se trataează numai cu transplant de cord. Simptome, cauze şi factori de risc

Anul acesta, a fost semnat un acord cu Italia care s-a angajat să primească anual cel mult cinci pacienţi ce au nevoie de transplant pulmonar. Cei 5 incluşi pe listă se află deja în evaluare în centrele din Italia.

Pacienți pe lista de așteptare pentru un transplant pulmonar

Erau șase pacienţi în luna martie pe lista de aşteptare, însă toti pacienţii vor fi reevaluaţi. Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, medicul Radu Zamfir a declarat că Romania pregătește un sistem national de prelevare multiorgan care să includă medicii care efectuează această procedură într-un sistem tip gardă dedicat.

Vezi și Transplantul de inimă ar putea fi posibil la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara

Se vor relua cursurile de pregătire profesională în activitatea de transplant, atât în ţară, cât şi în străinătate. În acest moment pe lista de aşteptare sunt 29 de oameni care aşteaptă să facă un transplant cardiac, 606 oameni aşteaptă să facă un transplant de celule stem hematopoietice, 419 au nevoie de un transplant hepatic, iar 3.162 de români aşteaptă să facă un transplant renal.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Analize medicale gratuite pentru persoanele de peste 40 de ani începînd cu 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că, de la 1 iulie, persoanele care au peste …

Varianta Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă. Medicii sunt în alertă

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este …

Anticorpii durează până la 12 luni după contractarea SRAS CoV-2 şi cresc semnificativ după vaccinare

Anticorpii generaţi ca răspuns la o infecţie cu SARS-CoV-2 durează între şase şi 12 luni …

Covid-19 ar putea deveni epidemie sezonieră până la iarnă

Pandemia Covid-19 va deveni probabil o epidemie până în toamnă sau iarnă, despre care se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *