România nu va rezerva vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruși

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România nu va rezerva doze din vaccinul anunțat de Rusia ca fiind primul vaccin împotriva coronavirusului din lume. Klaus Iohannis a susținut că „România s-a înscris la Uniunea Europeană în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când primul vaccin va fi disponibil în Uniunea Europeană”.

Anunțul șefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunității experților internaționali din Sănătate.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara sa a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizați este şi una dintre fiicele sale. Săptămâna trecută, presa la Moscova spunea că autorităţile pregătesc vaccinarea în masă a populaţiei, după ce testele clinice s-au încheiat.

Klaus Iohannis a precizat : „Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19.

România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE”

Declarația integrală a Președintelui României :

„Dragi români, astăzi, din păcate, avem iarăşi un record total nedorit, peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID-19.

Este prea mult. Este mult prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi: purtaţi mască, păstraţi distanţa, ca să scăpăm de această epidemie!

În acest context, am discutat astăzi la prânz cu ministrul Sănătăţii, fiindcă am observat un interes deosebit şi pentru evoluţia epidemiei, dar şi tema vaccinurilor pentru combaterea acestei boli.

Este o temă recurentă. Este important pentru români să ştie că la acest moment în Uniunea Europeană nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă Uniunea Europeană sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm că într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.

Trebuie să ştiţi că România este parte din acest efort şi România s-a înscris la Uniunea Europeană în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când primul vaccin va fi disponibil în Uniunea Europeană. Dar, încă o dată, la acest moment când discutăm, nu există un vaccin aprobat în Uniunea Europeană.

Este o temă care, din păcate, va reveni. Este o temă care în mod uşor de înţeles produce îngrijorare. Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului şcolar şi trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate.

În acest sens, am dorit să ştiu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite şi cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă.

Încă o dată, purtaţi mască, păstraţi distanţa, ca să scăpăm de această epidemie!”

sursa: precidency.ro

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

OMS avertizează că în octombrie şi noiembrie epidemia în Europa va fi mult mai gravă

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *