OMENIREA ÎN ALERTĂ | OMS a declarat pandemie de coronavirus

Turcia a înregistrat primul caz, iar Belgia primul deces – un nonagenar.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, la nivel global, se apropie de 120.000, iar cel al deceselor ajunge la 4.300. Totuși, peste 55% dintre cei care au contractat virusul s-au vindecat între timp.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Ca măsură de urgență, Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară, cu o jumătate de punct procentual, până la 0,25 la sută. Este cel mai scăzut nivel de dobânda din istorie.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Nadine Dorries, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Până acum, șase britanici au murit după ce au contractat virusul. Numărul total al cazurilor de infectare din Regatul Unit se apropie de 400.

Austria a interzis intrarea în țară a străinilor care vin din Italia, dacă nu prezintă un certificat medical care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus. Austriecii care se întorc din Italia sunt obligați să se auto-izoleze pentru două săptămâni.

Bulgaria are deocamdată sub zece cazuri de coronavirus, dar au fost înregistrate primele două cazuri la Sofia. O femeie de 66 de ani și soțul ei, de 74.

Coreea de sud a înregistrat până acum, în total, 7.800 de cazuri de infectare și 60 de decese.

Citește și OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

 

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Somnul, sportul și dieta mediteraneană, secretul unui sistem imunitar puternic

Un sistem imunitar scăzut este mult mai predispus îmbolnăvirii. O alimentație deficitară, lipsa somnului, fumatul, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *