Medicii de familie încep vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-COVID-19, Andrei Baciu, a anunțat că de marți vor fi încă 3.035 de noi fluxuri de vaccinare, iar medicii de familie se alătură campaniei și încep imunizarea în cabinetele proprii, cu ser de la Johnson & Johnson.

„Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citește și MApN: Centrele de vaccinare ale spitalelor militare deschise non-stop, timp de o săptămână

Vaccinurile folosite în cabinetele medicilor de familie

În cabinetele medicilor de familie, românii se vor putea imuniza cu serul de la Moderna și cel de la Johnson & Johnson. Valeriu Gheorghiță a precizat că vor fi distribuite și doze de la AstraZeneca, atâta timp cât medicii de familie le vor solicita.

Avem mai multe opțiuni, sunt trei opțiuni pe masa: vaccinul de la compania AstraZeneca, vaccinul de la Johnson&Johnson si vaccinul de la compania Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson si vaccin de la Moderna.

Vaccin de la AstraZeneca atâta timp cat vom avea medici de familie care vor solicita si acest tip de vaccin îl vom da, însă nu vrem sa insistam in momentul de fata, sa distribuim sa începem cu vaccinul de la AstraZeneca pentru care in momentul acesta nu exista o dorința foarte mare si îmi doresc ca acest demers sa fie unul de succes si nu sa batem pasul pe loc„, a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citește și Reacțiile secundare post-vaccinare sunt mai comune în rândul persoanelor care au fost deja infectate

Odată cu vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, începe și imunizarea cu Johnson & Johnson în România.

Medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, din lipsă de bani 

După anunțul începerii campaniei de vaccinare în propriile cabinete, medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea, din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson.

Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă, susțin medicii de familie.

Administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel, iar acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.
Repartiția centrelor de vaccinare pe județe

Mun. București (225), Alba (46), Arad (96), Argeș (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistrița (112), Botoșani (41), Brașov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călărași (63), Caraș Severin (9), Cluj (64), Constanța (77), Covasna (46), Dâmbovița (76), Dolj (119), Galați (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomița (34), Iași (191), Ilfov (53), Maramureș (109), Mehedinți (55), Mureș (130), Neamț (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiș (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81)

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *