KLAUS IOHANNIS, ATAC DUR LA PLANUL LUI STREINU CERCEL : „Este un plan aberant! Este inacceptabil! Sunt măsuri inumane, planuri prost gândite și prost prezentate”

Klaus Iohannis a reacționat vehement la planul propus de Adrian Streinu-Cercel, directorul  Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Citește și Harta cazurilor de coronavirus din România în timp real

Măsurile au vor fi anunate de cineva care vrea să se profileze politic sau în altfel. Am avut în aceste zile un exemplu de „cum nu” de la un institut bine cotat. A apărut o documentație care a venit să explice ce trebuia făcut. Așa nu se poate, nu poate fiecare institut, ocicât de bine ar fi el cotat, să vină cu un plan propriu, să îl pună pe masă și să spună că așa se va întâmpla. (…)

A apărut o idee care a dus la foartă multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă. Aberantă! Altfel nu pot să îi spun. Cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla. Este INACCEPTABIL! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în plină epidemie, dar, în niciun caz, nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu pot să le spun. 

Deci, persoanelor în vârstă, le spun clar: STAȚI LINIȘTIȚI, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane.(…) Sunt măsuri inumane care nici nu trebuie discutate într=o societate din secolul 21.

Astfel de planuri prost gândite și prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populație, iar panica este ultimul lucru de care avem nevoie

Reacția Președintelui României vine după ce în spațiul public s-a vehiculat un  proiect al medicului Adrian Streinu Cercel în care se propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

Citiți aici Programul “VACANȚA MARE” de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19

Grupul de Comunicare strategică a respins categoric aceste măsuri extremiste, se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție.

Citește și Premieră la Spitalul Clinic de Urgențe ,,Nicolae Oblu. 0 pacientă de 65 de ani cu coronavirus a fost operată pentru extirparea unei tumori cerebrale. Intervenția a fost un succes

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

STUDIU| O vitamină esenţială, elementul cheie în lupta împotriva COVID-19

Un nivel crescut de vitamina D în organism poate ajuta pacienții cu COVID-19 să reducă …

SE RELAXEAZĂ MĂSURILE| CNSU: Perioada de carantină a fost redusă la 5 zile și pentru persoanele nevaccinate, netestate, la intrarea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat astăzi modificarea condițiilor de carantină la …

INOVAŢIE| Kit de testare COVID-19, disponibil pe telefon

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test Covid extrem de sensibil care se bazează doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.