CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA | Primii pacienți cu Covid-19 internați în Spitalul Militar de Campanie ROL II

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan Otopeni, a început preluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Primii șapte pacienți au sosit în cursul zilei de ieri și în această dimineață.

În perioada următoare, formațiunea medicală care funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) va primi un număr cuprins între 40 și 70 de pacienți adulți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Citește și Harta cazurilor de coronavirus din România în timp real

„Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple”.

Spitalul are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.Unitatea a fost ridicată de miliatri și a devenit funcțională la sfârșitul lunii martie.

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA| Statistică 18 Aprilie – 351 de noi cazuri de îmbolnăvire

„Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” Otopeni este acreditată și funcționează o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.”

Rared Arafat a anunțat că nu fost depășită capacitatea spitalelor care tratează bolnavii de coronavirus. Statul a decis să folosească spitalul ridicat de Armată la Institutul Ana Aslan de lângă capitală tocmai pentru ca spitale precum Matei Balș și Victor Babeș să poată să trateze în continuare cazurile intermediare și grave.

„Noi am luat decizia totusi ca nu trimitem pacientii care sunt simptomatici sau asimptomatici acasa si ca ii izolam, sa nu transmita infectia in comunitate. Era o masura de a prelua pacientii care sunt usor simptomatici sau asimptomatici catre Spitalul Militar si la Matei Blas, Victor Babes sa se concentreze pe cazuri intermediare si grave. Nu am atins o capacitate maxima care sa nu ne mai permita sa ii internam, dar era normal sa incepem sa folosim structura care s-a realizat in acest sens. Asta era scopul lor. Am inceput sa le folosim ca sa avem locuri disponibile”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

sursă:MAPN.Realitatea.net

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *