sursa foto: www.oprah.com

Care sunt cele 5 controalele medicale pe care trebuie să le faci anual ca să te asiguri că eşti sănătos.

Am discutat deja într-un articol Medical Tv despre lista analizelor care trebuie făcute anual pentru a preveni apariţia bolilor sau pentru a diagnostic timpuriu anumite afecţiuni. Dar acest lucru nu exclude şi vizitele la medic. Ar trebuie ţinut cont şi de alte controale medicale care să fie adăugate fişei cu analize pentru a avea o imagine complete asupra stării de sănătate a organismului.

Ce controale medicale trebuie făcute anual:

1. Vizită la ginecolog

Medicii recomandă o vizită anuală la ginecolog pentru femei, precum şi efectuarea unui test Babeș-tPapanicolau prin care pot fi identificate anomaliile celulare din timp, identificând asfel cancerul de col uterin în fază incipientă.

Citește și VACCINUL ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE COL REAPARE ÎN ROMÂNIA. CUM SE FACE VACCINAREA

2. Vizita la urolog

Pentru bărbaţi este indicat anual un control urologic. Acesta ajută la identificarea, dacă este cazul, a cancerului de prostată. Cancerul de prostată tratat depistat în fază incipentă are şanse de vindecare de până la 90%.

Citește și Atenţie, bărbaţi! Grupa de sânge ce vă face mai predispuşi la impotenţă

3. Vizita la stomatolog

O dată pe an o vizită la medicul stomatolog te ajută să preîntâmpini apariţia cariilor dentare. De asemenea este recomandat şi un detartraj o dată pe an. Placa bacteriană este una dintre problemele care duc la apariţia gingivitelor ori a bolilor mai grave care pot cauza pierderea prematură a dinţilor.

Citește și MEDSHOW, cu Emma Zeicescu – Când, cum și de cate ori ar trebui să ajungem la dentist? cu dr. Taner Chemal, specialist implatologie avansată

4. Vizita la alergolog

Te ştii sau nu cu alergii, medicul alergolog nu trebuie nici el evitat. O vizită anuală pentru verificarea status-ului alergic nu poate face nimic rău. Ideal ar fi ca programarea să aibă loc primăvara, atunci când sezonul alergiilor este în plin.

Citește și ALERGIILE – CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

5. Vizita la dermatolog

Şi medicul dermatolog trebuie vizitat o dată pe an pentru un control de rutina, mai ales dacă ai multe aluniţe. El va ţine evoluţia lor sub observaţie şi te va atenţiona din timp dacă vreo aluniţă pune probleme sau nu.  În plus, înainte de vizita la cabinetul dermatologic, îndepărtează oja de pe unghiile de la mâini şi de la picioare pentru ca medicul să le poata verifica de eventuale ciuperci.

Citește și APARIȚIA ALUNIȚELOR DUPĂ DE 30 DE ANI, UN SEMNAL DE ALARMĂ

 

sursa foto: www.oprah.com

 

Despre Loredana Stefu

Ai putea fi interesat și de

Litiaza renală, cea mai comună boală a rinichilor

Litiaza renală este una dintre bolile cele mai comune care ne pot afecta sistemul renal. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *