Acasă Articole BENEFICIILE NEŞTIUTE ALE BICARBONATULUI DE SODIU PENTRU ORGANISMUL UMAN

BENEFICIILE NEŞTIUTE ALE BICARBONATULUI DE SODIU PENTRU ORGANISMUL UMAN

0
8
sursa foto: pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient pe care cele mai multe persoane îl folosesc pentru a face aluatul să crească. Dar acest produs are o mulţime de alte de beneficii pentru organismal uman.

CURĂŢĂ DINŢII

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea plăcii dentare.  Aplicat cu ajutorul unei periuţe, bicarbonatul va ajuta la îndepărtarea stratului lipicios de bacterii care se depune pe dinţi şi care, în timp, duce la formarea tartrului. Şi lucrările dentare, precum plăcile, pot fi ţinute în apă cu bicarbonat de sodiu pentru a le curăţa mai uşor şi a îndepărta mirosul neplăcut.

APĂ DE GURĂ

Amestecat cu puţină apă, bicarbonatul de sodiu ajută la mascarea mirosurilor neplăcute ale gurii apărute mai ales după masă. Lasă în urma lui un miros uşor mentolat asemeni apelor de gură din comerţ.

AJUTĂ RINICHII

Persoanele care suferă de boli renale cronice din cauza diabetului, hipertensiunii arteriale ori din alte cauze, acumulează în corp mult acid. Bicarbonatul de sodiu poate reduce nivelul de acid şi poate încetini pierderea osoasă şi chiar ajută la formarea muşchilor, spun experții de al WebMD.

AJUTĂ ÎN TRATAMENTELE CONTRA CANCERULUI

Un tip de bicarbonat mai special, precum cel perfuzabil, este folosit în spitale pentru a combate proprietăţile acide ale medicamentaţiei chimioterapeutice pentru cancer. Unele studii arată că nivelul mai scăzut de acid poate încetini creșterea și răspândirea anumitor tumori.

CALMEAZĂ PIELEA

O piele iritată de urzică, de o iederă otrăvitoare sau de ciupitura unui tânţar poate fi calmată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

REDUCE DUREREA

Bicarbonatul de sodiu calmează durerile şi usturimea provocate de arsurile solare. Tot efect de calmare are şi în cazul arsurilor minore. În plus, cercetătorii studiază dacă bicarbonatul de sodiu ar putea ajuta în calmarea durerilor bolnavilor de cancer după ce au observat că această substanţă creşte efectul lidocainei utilizate în anesteziile epidurale.

REDUCE REFLUXUL ACID

Bicarbonatul de sodiu ajută la combaterea refluxului acidului suplimentar care ar putea urca din stomac până în gât și chiar în gură. Tratamentul poate fi folosită şi în cazul copiilor de sub 6 ani, dar cel mai bine ar fi să consultaţi medicul înainte.

SCRUB FACIAL

Pentru că este uşor abraziv, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un produs de curăţare blândă, dar profundă, pentru ten.

CURĂŢĂ PĂRUL

Bicarbonatul de sodiu amestecat în şampon ajută la îndepărtarea produselor de styling. Lasă părul curat, lucios şi uşor de coafat.

DEODORANT PENTRU CORP

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute, de aceea poate fi folosit în combaterea mirosului transpiraţiei. De aceea şi unele antiperspirante au în compoziţia lor bicarbonat.

 

sursa foto: pixabay.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.