Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez a murit

Tamara Buciuceanu Botez a murit, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silvius Negoiță.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti. Internarea a survenit pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile. Printre cele mai cunoscute se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, sau Isoscel din „Liceenii”.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor.

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Studiu: Ora administrării tratamentului, detaliul de care poate depinde viața pacienților cu tensiune

Pacienţilor hipertensivi li se recomandă să îşi administreze medicamentele prescrise pentru scăderea tensiunii arteriale mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *