tulpina nou coronavirus

Tusea și durerea în gât, simptomele cele mai întâlnite la infecțiile COVID-19 cu noua tulpina britanică

Tusea, durerile în gât și oboseala sunt cele mai întâlnite simptome în rândul celor testați pozitiv cu noua tulpină britanică a coronavirusului, iar perderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile, arată un studiu recent, potrivit The Guardian.

Schimbarea simptomelor poate fi determinată de faptul că această variantă este mai infecțioasă și se răspândește mai repede în corp decât variantele mai vechi.

Oficiul pentru Statistici Naționale din Regatul Unit a publicat un raport care arată că oamenii infectați cu noua tulpină de SARS-CoV-2 au prezentat dureri de gât, tuse, oboseală și dureri musculare mult mai des decât cei infectați în primul val al pandemiei.

Citește și Cum îți dai seama dacă ai avut COVID-19 și nu ai știut

Schimbarea simptomelor poate fi determinată de faptul că varianta este mai infecțioasă și se răspândește mai repede în corp decât variantele mai vechi, deși impactul deplin al multor mutații din noua variantă este necunoscut.

Organizația britanică a întrebat bolnavii cu privire la simptomele bolii în intervalul 15 noiembrie – 16 ianuarie, după ce noua variantă a virusului, denumită B117, a fost descoperită în Kent în luna septembrie a anului trecut, iar de atunci tulpina respectivă s-a răspândit peste tot în lume, inclusiv în România.

Citește și Ce trebuie să faceți dacă locuiți cu cineva infectat cu Covid-19

Datele arată că procentul celor care au avut ca simptome ale bolii tusea a crescut de la 27% la 35%, însă creșteri ale procentelor au fost înregistrate și în cazul oboselii, a durerilor musculare ori a durerilor în gât.

„Pierderea gustului ori a mirosului au fost mult mai puțin întâlnite la infectările cu noua variantă a virusului, pe când alte simptome au fost mult mai des întâlnite”, arată studiul cercetătorilor britanici.

Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că mutațiile din varianta de virus din Marea Britanie ar putea influența simptomele asociate cu infecția.

Această variantă este mai transmisibilă și persoanele infectate par să aibă încărcături mai mari de virus, ceea ce înseamnă că produc mai mulți virusuri”, a spus el.

Citește și Ce trebuie să faci dacă te-ai infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin

Acest lucru ar putea duce la o infecție mai răspândită în organism, care ar putea explica mai multe tuse, dureri musculare și oboseală. Virusul are 23 de modificări în comparație cu virusul original Wuhan. Unele dintre aceste modificări în diferite părți ale virusului ar putea afecta răspunsul imun al organismului și, de asemenea, influența gama de simptome asociate cu infecția. ”

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *