Studiu: Aspirina poate ajuta la tratarea cancerului de sân agresiv

Aspirina poate ajuta la combaterea cancerului de sân malign prin faptul că face tumorile greu de tratat mai sensibile la medicamentele anticancerigene.Un studiu pe paciente cu cancer de sân triplu-negativ va începe în Marea Britanie, după ce cercetarea pe animale a arătat un mare potențial.

Aspirina poate ajuta și la prevenirea altor tipuri de cancer, în special la femeile tinere și la reducerea probabilității de răspândire a acestora, potrivit studiilor, relatează BBC.

Cu toate acestea, medicii spun că este prea devreme pentru ca persoanele să înceapă să ia acest medicament ca formă de prevenție, fiind necesare mai multe investigații.

În fiecare an, aproximativ 8.000 de femei din Regatul Unit sunt diagnosticate cu cancer de sân triplu-negativ, un tip de cancer de sân mai puțin frecvent, dar în general mai agresiv, care vizează femeile tinere.

Citește și Cancerul pulmonar, ucigașul tăcut| Cancerul extrem de agresiv și cu cea mai mare mortalitate

Deoarece acestor tumori le lipsesc receptorii întâlniți la alte tipuri de cancer mamar, anumite tratamente, cum ar fi herceptina, sunt ineficiente. Alte medicamente și tratamente, pe de altă parte, pot fi benefice.

Un tip de cancer deosebit de istovitor

Unele paciente vor primi aspirină și medicamentul de imunoterapie avelumab înainte de operații și chimioterapie în cadrul studiului, care este finanțat de un program de cercetare gestionat de organizația caritabilă Breast Cancer Now.

Citește și Aspirina, un medicament ce poate fi periculos

În cazul în care experimentul este de succes, ar putea fi efectuate mai multe studii clinice cu aspirină și avelumab pentru cancerul de sân triplu negativ metastatic ireversibil, care apare atunci când celulele canceroase care au început în sân se mută în alte părți ale corpului.

Dr. Anne Armstrong, conducătorul studiului, a declarat: „Nu toate cancerele de sân răspund bine la imunoterapie. Testarea utilizării unui medicament precum aspirina este interesantă, deoarece acesta este disponibil pe scară largă și este ieftin de produs.

Citește și ROMÂNIA | 2.700 de femei mor anual de cancer mamar și alte 10.000 sunt diagnosticate în stadiu avansat

Sperăm că studiul nostru va arăta că, atunci când este combinată cu imunoterapia, aspirina poate spori efectele acesteia și, în cele din urmă, poate oferi o nouă modalitate sigură de a trata cancerul de sân”, a mai spus medicul.

Dr. Rebecca Lee, cercetător asociat, a declarat că rezultatele laboratorului lor au sugerat că aspirina poate face ca anumite tipuri de imunoterapie să fie mai eficiente, împiedicând cancerul să producă substanțe care slăbesc răspunsul imunitar.

Sperăm că aspirina poate atenua inflamația, astfel încât sistemul imunitar să își poată continua treaba de a ucide celulele canceroase”, a spus Dr. Lee.

Cauzele apariţiei cancerului de sân:

Principala cauză care duce la apariţia şi dezvoltarea cancerului de sân este vârsta înaintată. Studiile arată că acest tip de cancer apare mai ales la femeile trecute de 50 de ani şi se dezvoltă pe fond hormonal.

Citește și Cancerul, responsabil de aproximativ 10 milioane de decese 2020. Una din cinci persoane face boala la un moment dat

Factorii de risc ai apariţiei cancerului de sân sunt:

– istoricul din familie (dacă există cazuri de cancer de sân în familie există un risc mai mare de a dezvolta această maladie);
– densitatea sânilor ( femeile care au un ţesut mamar mai dens pot avea risc mai mare de a dezvolta cancer de sân);
– prima menstruaţie apărută îniantea vârstei de 12 ani
– tratamente cu estrogen
– aducerea pe lume a primului copil după vârsta de 30 de ani
– supraponderabilitate şi obezitatea
– dieta bogată în grăsimi
– alcoolismul

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version