Acasă Articole Studiu: Am putea scăpa de ace! Vaccinul antigripal ar putea fi înlocuit...

Studiu: Am putea scăpa de ace! Vaccinul antigripal ar putea fi înlocuit cu un plasture.

0
Sursa foto: pixabay.com

Cercetătorii speră ca în viitorul apropiat să reuşească să înlocuiască clasicul vaccin antigripal cu un plasture. Şi în acest fel să scăpăm de ace.

Se lucrează şi se studiază acest aspect de mai bine de două decenii, iar cele mai recente testele de laborator făcute pe şoareci au oferit un răspuns imun adecvant şi fără efecte secundare, scrie medicalnewstoday.ro.

Citește și VACCINUL ANTIGRIPAL. CE ESTE ȘI CARE SUNT EFECTELE LUI ASUPRA ORGANISMULUI

Concret, un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Rochester Medical Center, New York a identificat o peptidă sau o proteină care poate permite pielii să devină permeabilă şi astfel substanţa conţinută de plasture să ajungă în organism.  Au făcut mai multe testate pe un grup de şoareci la care au aplicat atât plasturele cât şi vaccinul antigripal. Cercetătorii au observat că şoarecii care au purtat plasturelele care conţinea vaccinul, pe spatele ras, între 18 şi 36 de ore au manifestat un răspuns imun la gripă. Apoi, la 24 de ore de la îndepărtarea plasturelui permeabilitatea pielii a început să se reducă.  În plus, în cele 3 luni de monitorizare după îndepărtarea plasturelui nu au fost observate reacţii adverse sau infecţii.

Citește și Începe sezonul răcelii și gripei. Ce mâncăm pentru a ne feri de ele

Rezultatele acestei cercetări demonstrează că plasturele ar putea deveni o metodă viabilă de vaccinare a populaţiei pentru variantă injectabilă a vaccinului antigripal sezonier. Acum, oamenii de ştiinţă trebuie să continue cercetările pentru a stabili şi perioada optimă pentru care plasturele antigripal trebuie purtat pentru o eficienţă împotriva gripelor sezoniere. Iar cercetătorii cred că, după ce vor termina testele, tehnica ar putea fi folosită şi pentru alte tipuri de vaccinuri, nu numai pentru cel antigripal.

Citește și Meningita, boala care ucide în doar câteva ore, poate fi prevenită

Şi un alt mare atuu al acestor plasturi, pe lângă livrarea mult mai uşoară şi ieftină către populaţie, este şi faptul că nu mai trebuie ţinuţi la rece ca în cazul fiolelor de vaccin clasice.

Citește și VACCINUL ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE COL REAPARE ÎN ROMÂNIA. CUM SE FACE VACCINAREA

Sursa foto: pixabay.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version