Spitalele private ajută Ministerul Sănătății în lupta contra coronavirusului

Medicover a transformat spitalul din Oradea în unitate Covid, la solicitarea Ministerului Sănătății. În același timp, MedLife, cel mai mare operator privat din ţară, anunță faptul că pune la dispoziția Ministerului Sănătății în calitate de unitate suport COVID spitalul MedLife din Arad, cea mai mare unitate medicală a grupului din Vestul țării.

Spitalele private din România au în total circa 500 de paturi de Terapie intensivă. Sistemul medical de stat are circa 3.000 de paturi la ATI din care 1.200 sunt folosite acum contra Covid.

Dificultatea nu e de a transforma un pat ATI din privat în suport Covid, pentru că putem prelua imediat pacienții. Provocarea este să poți să faci un flux Covid și unul non-Covid într-un departament unic.” spune Radu Groza, director general al Medicover.

Citește și Vaccinul anti-covid-19 dezvoltat de compania Moderna are o eficiență de 95%”

Vor fi luate toate  măsurile necesare pentru a ne desfășura în continuare activitatea medicală în condiții de maximă siguranță și securitate, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Ca și până acum, vor fi respectate cu strictețe normele de siguranță impuse, personalul medical din ambulator și spital va fi testat periodic, pentru a ne asigura că aceștia sunt bine și pot interacționa în condiții de maximă siguranță cu pacienții. 

Pacienții nu trebuie să se îngrijoreze, am luat toate măsurile de siguranță pentru a ne desfășura activitatea din ambulatoriu în regim normal. În ceea ce privește secția de pediatrie, pentru siguranța copiilor, specialitățile de chirurgie pediatrică și cardiologie pediatrică își vor muta activitatea în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys. Mai mult decât atât, vom spori activitatea pentru consultațiile online, astfel încât pacienții să poată beneficia de tot suportul medicilor în toată această perioadă critică„,  a declarat Adrian Jivan, Manager MedLife Arad.

Citește și Furnizorii de servicii medicale private nu vor contract cu CNAS în 2020

În paralel, s-au făcut toate demersurile pentru a veni în sprijinul autorităților. În acest sens, s-au dezvoltat în timp record patru laboratoare COVID în zone care au avut reală nevoie de creșterea capacității de testare: București; Timisoara, Cluj și Sfântu Gheorghe, acesta din urma ajutând la creșterea capacității de testare în Județul Covasna.

Spitalele private puse la dispoziția autorităților  în lupta cu noul coronavirus, vin la pachet cu toată aparatura din dotare și cu personalul calificat.

Serviciile medicale vor fi decontate ulterior de către stat.

Fotografie de nunta

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Vaccinul produs de Oxford şi AstraZeneca are un răspuns imunitar „încurajator” la adulţii.Vaccinarea ar putea începe în decembrie

Rezultatele preliminare ale unui studiu de fază a doua arată că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat …

Studiile finale arată că vaccinul Pfizer este eficient 95% și nu produce efecte adverse

O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *