România a cheltuit 24 de milioane de euro pe vaccinuri antidifterie din import, în timp ce Institutul Cantacuzino produce suplimente alimentare

0

Ministerul Sănătății a transmis într-un răspuns la solicitarea Medical TV că în anul 2019 procedurile de achiziție a vaccinurilor în cadrul Programului național de vaccinare s-au derulat la timp. Răspunsul vine pe fondul cazurilor de difterie înregistrate la granița de nord a României și a semnalelor de alarmă trase de specialiști cu privire la stocurile insuficiente de seruri.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

În 2019, statul român a achiziționat 1.093.500 de doze de vaccin care conțin și componenta antidifterică. Este vorba despre vaccinurile hexavalent pentru copiii în vârstă de două luni, patru și șase luni, tetravalent pentru cei de șase ani și vaccinul dTPa care se administrează adolescenților.

În total, pe cele peste un milion de doze achiziționate din străinătate, statul a cheltuit 112.523.281 de lei, adică 23.542.286 euro.

Răspunsul Ministerului Sănătății vine după ce Medical TV a dezvăluit că DSP-urile se împrumută între ele de doze de vaccin și că există doar 56 de doze de antidot la peste 4 milioane de copii.

Citește și ALERTĂ | Cu 40 de cazuri de difterie la graniță, România NU are doze suficiente de vaccin! DSP-urile se împrumută între ele și există doar 56 de doze de antidot la peste 4 milioane de copii

Totul în contextul în care, Institutul nu mai produce seruri din 2013. În schimb, la 100 de ani de la înființare, Cantacuzino produce un supliment alimentar. Potrivit descrierii oficiale, SOD NATURAL un „suc de orz verde 100% natural, ce conține: vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi esențiali și compuși micromoleculari cu acțiune antioxidantă”.

Citește și Institutul Cantacuzino, fără autorizație pentru niciun tip de vaccin! La 100 de ani de la înființare, Cantacuzino produce suplimente alimentare

Ministerul Sănătății a mai transmis Medical TV că a solicitat CN Unifarm SA să achiziționeze ser antidifteric dar a refuzat să comunice care este necesarul anual de doze de vaccin împotriva acestei bacterii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.