Un bebeluş din Irak a intrat în istorie încă din primele clipe de viaţă. Băieţelul s-a născut cu trei penisuri. Anomalia este deosebit de misterioasă, mai ales că bebeluşul nu a fost expus la niciun fel de medicaţie în timpul dezvoltării intrauterine, iar în familie nu există un istoric de astfel de probleme genetice.

Din câte știm, acesta este primul caz raportat cu trei penisuri ”, a declarat dr. Shakir Saleem Jabali pentru International Journal of Surgery Case Reports, citat de  New York Post..

Băiețelul, un kurd din Duhok, a fost inițial adus la spital de părinții săi la vârsta de 3 luni din cauza umflării anormale a scrotului. Cu toate acestea, când a sosit, medicii au observat că cel mic mai avea de fapt două penisuri: unul, de doi centimetri, lângă organul primar şi un altul, de un centimetru, situat sub scrot.

Citeşte şi: CERCETĂTORII AVERTIZEAZĂ: penisurile umane se micşorează din cauza poluării

Din cauza faptului că cele două organe suplimentare nu aveau uretre, prin care trece urina, medicii au decis să  îndepărteze chirurgical cele două penisuri. Intervenţia  a decurs fără probleme au anunţat medicii care s-au ocupat de băieţel.

Un caz similar ar fi apărut în India, în anul 2015, însă nu a putut fi verificat  deoarece nu a fost documentat într-un jurnal medical, a raportat Daily Mail la acea vreme .

Chiar dacă este singurul caz de bebeluş cu trei penisuri, nu este singurul copil care s-a născut cu mai multe organe. Primul caz de difalia, anomalia de a avea două penisuri, a fost raportat în 1609 şi afectează unul din cinci până la şase milioane de băieţi din lumea întreagă, cu aproximativ 100 de cazuri raportate în literatura de specialitate, menţionează studiul sus menţionat. În cele mai multe cazuri, şi cel de-al doilea organ este complet funcţional.

Citeşte şi: Anestezia, marea frică a pacienţilor. Partea I. Anestezia generală, riscuri și efecte secundare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.