sursa foto: pixabay.com

Pfizer şi Moderna| Este nevoie de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Persoanele imunizate cu vaccinul produs de compania Pfizer în colaborare cu BioNTech vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză, adică de încă un rapel în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. Şi compania Moderna a anunţat că vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat recent că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului. Mai ales că apar din ce în ce mai multe noi variante de coronavirus, care se răspândesc la nivel global.

Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus (…) O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate”, a declarat Bourla, potrivit CNBC.

Citeşte şi: Este gata noua platforma de vaccinare. Iată tot ce trebuie să ştii înainte de a te programa

Acesta este de părere că noile tulpini ale coronavirusului joacă un rol cheie în lupta cu pandemia şi consideră o prioritate reducerea semnificativă a numărului persoanelor vulnerabile la acest virus.

Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a spus Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată, deşi atât vaccinul produs de cât şi cel produs de Moderna au, potrivit studiilor, o eficiență de peste 94% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze.

Avem în vedere mai multe etape pentru a acționa decisiv și pentru a fi pregătiți în cazul în care noua tulpină devine rezistentă în fața protecției oferite de vaccin”, afirma în luna februarie, Albert Bourla. 

Citeşte şi: INOVAŢIE| Platforma care îți arată în timp real unde poți face analize medicale gratuite

Compania Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19, care ar urma să crească protecţia imunitară, să fie disponibilă din toamnă, a anunţat Stephane Bancel, directorul general al companiei farmaceutice americane.

Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Şi directorul celulei anti-COVID-19 din cadrul administraţiei Biden, David Kessler, declara cu puţin timp în urmă că americanii vor trebui să se aştepte să primească un rapel al vaccinului pentru a-i proteja împotriva noilor tulpini ale coronavirusului în circulaţie.

Nu ştim totul în această etapă. Studiem durata răspunsului anticorpilor. Pare puternic, dar coboară puţin, iar noile tulpini sunt o provocare. Din motive logistice, şi numai din motive logistice, cred că ar trebui să considerăm că poate exista un rapel”, spunea Kessler.

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version