PALMED susţine accesul oricărui pacient la servicii medicale de calitate

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED atrage atenţia asupra necesităţii extinderii programelor naţionale de sănătate în unităţile medicale private, fără ca pacientul să fie nevoit să aştepte nici măcar o zi pentru a primi tratamentul de care are nevoie.

PALMED salută modificarea legislativă înaintată de Ministerul Sănătăţii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor și atrage atenţia asupra faptului că această schimbare a Legii 95/2006 nu implică sub nicio formă limitarea accesului la servicii medicale. „Înţelegem îngrijorarea asociaţiilor de pacienţi şi a personalului medical, situaţie care ne obligă la o serie de clarificări„, se anunță într-un comunicat al PALMED. „Modificarea legislativă în discuţie permite pacientului să opteze pentru un anumit spital, indiferent de statutul lui – public sau privat – și să dispună de condiții similare – financiare și de confort, indiferent de sistemul ales„.

 

Banii trebuie să urmeze pacientul!

Mesajul PALMED este același transmis de-a lungul timpului şi trebuie să se regăsească în orice iniţiativă ce are drept scop binele pacientului. Accesul la tratament nu poate fi decât facilitat ca urmare a acestei decizii prin scurtarea şi chiar eliminarea timpului de aşteptare.

Cristian Hotoboc, presedinte PALMED

 

În acest moment, furnizorii privați sunt incluși parțial în programele naționale, într-o formă pe care noi o considerăm drept discriminatorie. Această necesitate a depăşirii capacităţii  sistemului public înseamnă întârzierea accesului la tratament. Sănătatea este un drept care nu se rezumă la proporţii şi bugete. Odată cu modificarea legislativă propusă în noua ordonanță, furnizorii privați și cei publici vor primi sume proporționale cu serviciile medicale prestate.  Pacienții rămân în sistem şi nu vor pierde accesul la tratament în urma alocării echitabile a finanțării pentru programele naționale de sănătate„, se mai arată în același comunicat.

 

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED consideră că binele pacientului trebuie să fie scopul tuturor factorilor implicaţi în reglementarea şi oferirea de servicii medicale performante, la standarde europene, accesibile în orice moment există o necesitate medicală, nu cu sincope, liste de aşteptare ori calitate variabilă.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

STUDIU. Șase vaccinuri diferite împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente atunci când sunt utilizate ca a treia doza

Studiul de fază 2, publicat joi în revista medicală The Lancet, a analizat siguranța și …

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare: Este mult mai rară decât miocardita apărută după boala COVID

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare, afirmă șeful …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *