Medicii din ambulator solicită ministrului Sănătăţii o practică unitară privind vaccinarea anti-COVID

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, o practică „unitară” privind campania de vaccinare voluntară împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical şi auxiliar din unităţile sanitare, susţinând că această acţiune este „mult prea importantă” pentru a fi tratată „heirupist”.

Anunţul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, dar maniera a fost neunitară. Au existat judeţe în care nu s-a făcut anunţul sau s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, ceilalţi furnizori fiind complet uitaţi (vezi Bucureşti, Ilfov, Prahova, etc)„, potrivit unui comunicat al acestei asociaţii.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator susţine că termenul de trimitere al catagrafiilor a fost „complet nerealist”, adresa fiind trimisă pe 16 noiembrie după-amiaza cu termen de răspuns 17 noiembrie, ora 12,00 (DSPMB), în condiţiile în care nu au fost anunţaţi toţi furnizorii de servicii medicale.

Citește și Definiţiile de caz pentru coronavirus s-a actualizate.14 categorii de persoane recomandate pentru testare

Considerăm că acţiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-COV2 este mult prea importantă pentru a fi tratată în acest mod heirupist, fiind necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obţine rezultatele dorite. (…) Vă solicităm elaborarea unei practici unitare la nivelul ţării care să poată garanta atât eficienţa măsurii, cât şi transparenţa acesteia„, a transmis asociaţia.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator a formulat câteva propuneri, pe care le consideră esenţiale pentru succesul campaniei de vaccinare:

  • stabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (de exemplu, 30 noiembrie);
  • crearea la nivelul fiecărei DSP a unei adrese de mail dedicate, afişată la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage, eventual cu link, şi pe pagina www.ms.ro;
  • afişarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu menţionarea expresă în acestea a celor care refuză vaccinarea.

„Solicităm aceste lucruri deoarece este evident că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică nu există baze de date actualizate cu datele de contact ale tuturor furnizorilor de servicii de sănătate din judeţele respective, deşi la nivelul RUCM ar trebui să fie înregistraţi cu toţii”, se arată în comunicat.

sursă-comunicat

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

Pfizer: Medicamentul anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a anunţat că ultimul test al pastilei sale anti-COVID-19 a dovedit o eficacitate de …

Stomatologia digitală și avantajele ei

Stomatologia digitală nu mai este de mulți ani o modă, ci o necesitate, oferind avantaje …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *