Medicii dentiști reacționează la abuzurile scoase la iveală de colegi din breaslă : ,,Nu vă mai jucați de-a stomatologia!”

Dr. Taner Chemal, medic stomatolog, doctor în științe medicale și directorul Clinicilor Implantodent a reacționat după publicarea materialului realizat de Medical TV cu privire la abuzurile repetate comise de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi.

,, Noi nu mai vrem să profesăm conduși de oameni compromiși sau să fim judecați de comisiile de disciplină ale colegiilor teritoriale, ce includ, pe lângă profesioniști de valoare, și mulți membri incompetenți și neactualizați profesional, care nu înțeleg sau înțeleg greșit multe din manoperele avangardiste și de nișă din medicina dentară actuală.” a declarat medicul Taner Chemal pentru Medical TV.

Promovarea trebuie făcută pe criterii selective

Medicul stomatolog le-a mai transmis celor care gestionează sistemul: ,,Curățați catedrele universitare de cadrele depășite, corupte, fără aplecare către profesie și fără coloană vertebrală, ajunse pe posturi prin ,,maradone” mioritice sau nepotism. Avem cadre strălucite, însă neghina strică imaginea lanului frumos! Păstrați ce aveți bun și promovați noi cadre pe criterii selective, stimulați meritocrația și veți vedea cum învățământul universitar în domeniul medicinii dentare va ajunge în 2-3 generații să concureze alte sisteme consacrate din lume!”

Dr Taner Chemal: ,,Atrageți fonduri europene în beneficiul studenților!

,,Astfel veți putea atrage studenți străini din țări cu putere financiară și nu vom mai fi țara cu cea mai mică taxă pentru studenții străini la stomatologie. Atrageți fonduri europene și folosiți-le cu cap, în beneficiul exclusiv al studenților și rezidenților! Scăpați de satrapii care se cred profesori și care profitând de funcții îngrozesc și șantajează studenții și rezidenții! Cultivați empatia în viitorii medici prin puterea propriului exemplu. Introduceți și promovați cursuri de comunicare și atreprenoriat dacă doriți dentiști adevărați, preocupați de pacienți și cu cabinete de succes!” a mai declarat medical stomatolog pentru Medical TV.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul Taner Chemal le-a dat chiar sfaturi celor care gestionează sistemul.

,,Nu vă mai jucați de-a cursurile și competențele”

,,Dacă doriți medicină dentară de calitate, la standardele țărilor civilizate, modificați programa universitară, prin alinierea la tehnicile și tehnologiile actuale, iar postuniversitar nu vă mai jucați de-a cursurile și competențele, ci creditați cu puncte EMC cursuri și lectori adevărați, formați ,,în linia întâi”, practicieni adevărați, nu ,,surogaturi” fabricate în ,,laboratoarele” voastre! NU GENERALIZEZ! În universități există oameni de calitate, adevărați profesioniști! NU GENERALIZEZ nici cu cursurile de slabă calitate! Comentariul meu se îndreaptă către cei care au nu o muscă, ci un roi pe căciulile lor! Clarificați legislația, adunați practicienii capabili la un loc și concepeți ghiduri de practică, în special în implantologie orală, astfel încât să nu se mai bâjbâie, să nu mai fie haos spre rușinea breslei și spre binele pacienților. Aduceți plus valoare profesiei, lăsați o imagine pozitivă a domniilor voastre, căci posteritatea îi pomenește și pe cei buni, dar și pe cei răi. De voi depinde cum vreți să rămâneți în posteritate! Nu vă mai jucați de-a stomatologia!!!”

,,Nu mai învrăjbiți dentiști între ei!”

,,Asumați-va rolul de lideri adevărați, nu de oameni mici, ahtiați după funcții, titluri și scaune. Acestea sunt efemere… Nu mai învrăjbiți dentiști între ei, a venit timpul pentru ,,momentul 0″! Noi nu mai vrem să profesăm conduși de oameni compromiși sau judecați de comisii incompetente, formate ,,pe sprânceană” din practicieni neupdatați, care confundă sau înțeleg greșit tehnici actuale și care au de fapt misiunea de a ,,executa” colegii incomozi!!! Învățați de la cei care au construit de la 0, care au făcut sacrificii ca să ajungă ,,sănătos” unde au ajuns, care și-au tocit sănătatea în tripla postură de medic-anteprenor-psiholog și care nu cer decât să fie ascultați și luați în seamă! Practicieni care nu au fost nepoții sau copiii cui trebuie și totuși, în competiție directă, au reușit! Care nu au primit de la stat, care oferă locuri de muncă, care investesc permanent creditându-se, plătind rate și dobânzi, care nu fac banii din semnături. Aceștia dau dinamism economiei, care aduc pacienți din străinătate și alimentează bugetul, care plătesc cinstit taxe și impozite, lucrând după regulile economiei de piață, chiar dacă fac față cu greu concurenței neloiale a încasărilor ,,la negru”, pe care prin ignorare le încurajați!” scrie medicul Taner Chemal.

,,Nu vă mai pierdeți timpul cu vendete personale. Treziți-vă!”

,,Reintroduceți examenele de specialist după 5-10 ani de practică, așa cum este și cinstit față de cei care s-au luptat să clădească pas cu pas cabinete și clinici și n-au învățat cu punct și virgulă o materie stufoasă, care nu pune accent pe latura practică sau care au refuzat să sprijine zidurile clinicilor învechite în care se fac stagiile din rezidențiat. Reintroduceți stagiatura, iar rezidențiatul să justifice pe deplin titlul de specialist!

Nu vă mai pierdeți timpul cu vendete personale, cu intimidări, șantaj ieftin și monitorizarea social media prin interpuși și conturi false! Puneți profesia și titlul de dentist la locul cuvenit, în zona de vârf a societății, eliminați prostituția profesională prin reguli sănătoase! Lăsați ceva bun în urma voastră, să fiți pomeniți de bine de generațiile ce vin. Nu v-ați săturat de aplauze false și complimente lingușitoare??? Treziți-vă! Apropo, probabil că veți începe să mă luați la puricat…Mai abitir decât o faceți de 2 decenii! Ați inventat povești peste povești despre mine! M-ați numit infractor, traficant, impostor, ați încercat în nenumărate rânduri să mă compromiteți. Nu ați reușit, căci Sus există un Dumnezeu. Mi-am văzut de drumul meu, v-am ignorat și chiar v-am iertat pentru mizeriile pe care mi le-ați pus în spate și câteodată în gură!” a adăugat Taner Chemal.

Colegii de breaslă, solidari cu medicul stomatolog din Timișoara

Medicul Taner Chemal subliniază faptul că cei care semnalează neregulile din sistem, precum doamna doctor Mihaela Cuțui, nu pot fi reduși la tăcere.

,,Am plecat afară și am învățat de la oameni de mii de ori mai valoroși decât voi, însă incomparabil mai modești decât voi. Vă văd deja schimonisiți, străduindu-vă să găsiți ceva, să inventați ceva, poate să identificați ceva ce să-mi puteți lua! Vă spun eu ce să-mi luați, nu vă mai osteniți! Luați-mi boii de la bicicletă… Ca și mine, sunt mulți colegi necompromiși, care au pornit de la zero și au reușit. Și cărora nu le puteți băga pumnul în gură, așa cum o faceți cu mii de colegi, de mulți ani. V-o repetă un tătar: lașul poate să moară de mii de ori într-o viață, viteazul moare o singură dată!” a mai scris medicul Taner Chemal pe pagina sa de Facebook.

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

18 comentarii

 1. Mult adevăr dureros în cuvintele dv stimate coleg,nici la noi la Vâlcea lucrurile nu stau mai bine,încă nu pot povesti despre mizeria de aici(imi este scarba).La ultima Adunare Generală cand doamnei doctor Mihaela Cutii i s-a smuls microfonul si a fost dată afară din sala am fost printre puținii medici care în semn de protest am parasit sala ,atunci am fost huiduit si apostrofat de o mare majoritate din colegi,nu ar fi fost nici o problema daca ar fi fost colegi de o anumită vârstă,dar au fost si de varsta mea uni chiar colegi de an la facultate(acest lucru m-a dezamăgit mult).

 2. Dr. Nela Muşat Nolte

  În sfârşit! Acum sunt fericită! Începusem să cred că eu am o problemă… Cred că putem să ne organizăm, să aducem schimbarea şi în medicina dentară românească!
  Felicitări, Dr. Taner Chemal!

 3. Cristian Cazacu

  Respect dr. Taner Chemal!

 4. Singura persoana sincera cu adevarat din acest demers este dna dr Pardos.sa comentam pe Facebook stim toti.dansa a fost singura care a luat reactie in fata conducerii colegiului medicilor si a ministerului sanatatii.ceilalti se implica din anumite interese.

 5. Mai repede inveti un caine alfabetul decat sa ii inveti pe cei din functiile de conducere sa se ocupe de binele celor din jur si nu de propriile interese.
  Este tristul adevar din zilele noastre valabil in orice domeniu.

 6. Domnule Dr. Taner, Dvs cum „reusiti” sa tratati pacientii cu implanturi zigomatice avand in vedere ca detineti „Master in Periodonthics”, „1 year master program NYU (“Advances in Implantology, Periodonthics and Aesthetics”)” si „PhD in implantology”? Conform legislatiei actuale, nu aveti niciun drept sa realizati astfel de tratamente cu ce competente detineti. Multumesc!

 7. Simplu, dle Mihai Roman! Lucrand in echipa formata din specialisti care se ocupa pe rand de fiecare etapa a tratamentului. Echipa formata in ani de zile, printr-o atitudine pozitiva si constructiva, asa cum este normal. Si daca tot nu puteti dormi de grija mea si a realizarilor mele, va informez eu ca din echipa au facut si fac parte si chirurgi BMF, Probabil ca sunteti adeptul hartiilor inutile, insa viata bate de multe ori filmul, iar experienta mea umila in domeniul implantologiei orale se poate sa rivalizeze experienta oricarui proaspat specialit BMF, chiar daca acela detine o hartie pentru chinul suportat pe perioada rezidentiatului in diverse spitale conduse de diversi ilustri conducatori (nu generalizam, bineinteles). Apropo, s-a sinchisit cineva sa risipeasca ceata la acest capitol? Exista vreun ghid de practica care sa limiteze argumentat competentele? Decat sa muriti de grija mea, mai bine contribuiti la iesirea disciplinei din stadiul de feuda aflata la cheremul catorva. Aaaa…Uitam…Intamplator sau nu, am primit si primesc in operatiile noastre, in vederea deprinderii ABC-ului in ale zigomaticelor, ilustrii specialisti BMF din facultatile de stomatologie si nu numai…Prieteneste si cu inima deschisa…Am operat si operez in echipa cu BMF-isti cu inalta tinuta morala si profesionala, insa modesti si neahtiati dupa tronuri si jilturi. Sunteti atat de naiv incat puteti crede ca nu-mi acopar spatele stiind ce haita de sacali asteapta sa-mi sara la beregata? Caci cei pusi sa pastoreasca aceasta breasla, sa aduca coeziune si progres, isi consuma timpul si energia cu cei ce indraznesc sa reuseasca! Multumesc Celui de Sus, cu aceasta echipa am reusit sa am un procent de reusita de 98,7 % dupa 6 ani de reabilitari cu zigomatice la peste 300 de pacienti. Si tot intamplator sau nu, am un doctorat facut pe „Reabilitarea imediata si fixa prin tehnici si cu implanturi speciale”” absolvit la Facultatea de Stomatologie a Universitatii Carol Davila, unde am documentat riguros cateva sute de cazuri urmarite in decursul anilor. La cerere, va mai pot furniza informatii care sa va faca somnul mai lin. Va multumesc.

 8. Cum era de asteptat, au inceput comentariile „sub acoperire”, de pe conturi false. Asa ca, draga Mihai Roman, poti sa-ti continui existenta banala sub acoperirea anonimatului, asa cum probabil ai fost obisnuit de catre stapanii tai. Succes!

 9. Din pacate sunt adeptul hartilor datorita faptului ca in cazul unui malpraxis primele lucruri care se cer sunt hartiile care sa ateste ca esti specialist.

  Exista un ghid de practica emis de CMDR (ce-i drept, nu e actualizat de foarte multa vreme).

  Sunt in asentimentul dvs, Nu mi se pare normal sa ai envoie de rezidentiat de chirurgie deonto-alv sau BMF pentru a realiza augmentari de creasca, sinus lift, corticotomii, etc…

  Nu va mai simtiti lezat. S-ar putea ca unele lucruri pe care le realizati sa nu fie conforme cu Directivele Europene (de ex. reclama pe care o realizati in mediul online)

  Succes maxim!

 10. „Conform legislatiei actuale, nu aveti niciun drept sa realizati astfel de tratamente cu ce competente detineti.” Care legislatie, ilustru anonim??? S-au ingrijit stapanii tai sa faca si sa implementeze o legislatie clara si coerenta in acesti 30 de ani??? Nu! De ce??? Ceata va este mai benefica…Pe taraba cu competente ati afisat cursuri de mii de euro si le-ati promis naivilor care multi din ei sunt practiceni de valoare, sa-si plateasca o hartie care le va permite sa faca manopera „X cu biomaterialul „Y”! Fugiti mai, de aici! Fara nici o jena, v-ati batut si va bateti joc de dentisti! Va supara adevarul, va doare? Nu sunteti obisnuiti cu asta, caci nu a indraznit nimeni, in afara de 1-2 pe care va straduiti sa-i scoateti de nebuni, sa spuna lucrurilor pe nume si sa scoata la iveala abuzurile pe care le comiteti din scaunele voastre sus puse! Toti cei care au raspuns de soarta implantologiei orale din Romania au avut alte griji si probleme, mai mult sau mai putin personale, nicidecum sa se adune la o masa si sa conceapa democratic, impreuna cu practicienii, un ghid clar de practica, care sa puna capat la toate speculatiile si bajbaielile din aceasta disciplina!

 11. Legat de reclama online: Directiva Europea 2000/31/EC.

  Legislatia romana legat de competentele pe care le detineti dvs cu diploma de medic dentist: Decizia nr. 49/2012

  Spor la citit!

  Anonimul dvs preferat

 12. Pot sa vad si eu acel ghid de practica in domeniul implantologiei???? Eu si colegii mei nu am auzit si nu l-am vazut niciodata!
  Pomeniti de malpraxis? Mai bine analizati care sunt membri comisiilor de malpraxis si cat de actualizati sunt cu manoperele si tehnicile actuale! Am asistat „live” la un congres, cand unii membri din aceste comisii erau ingroziti ca un ilustru coleg practician prezenta niste cazuri impecabile cu socket shield (doamne, ia uite-l si pe asta, a lasat restul radicular in alveola) sau altul prezenta reabilitari totale tip Fast&Fixed (incredibil, draga! ia uite cat de stramb a pus implanturile alea).
  Cat despre reclama, probabil ca ati fost unul din norocosii care a primit totul de la stat sau de la facultate si incasarile le-a bagat direct in buzunar, nefiscalizat. Unul din cei ce habar nu au cum e cu economia asta de piata, Sau unul la care pacientii au venit direct, cu dedicatie, fara sa mai fie nevoie sa munciti pentru a va face cunoscut. Nu confundati reclama cu reclama mincinoasa. Este plin mediul on-line, televiziunile, off-line de reclame mincinoase ale unor „lanturi de clinici” si v-ati trezit brusc ca eu incalc legislatia la acest capitol. Apropo, daca doriti sa continuati acest „dialog” cu mine, va invit sa o faceti asumat, in baza unui cont real si nu dupa un nume imprumutat si cu adresa de mail direct_la_tine@yahoo.com. Nu aveti nici cea mai mica jena…

 13. Nu va pierdeti speranta, dle Mardale. Adevarul este mai puternic decat minciuna si dictatura asta nu poate continua la nesfarsit. Urmaresc de mult ceea ce se intampla, am fost pe rand uimit, ingrozit, scarbit, insa nu am inteles de ce oamenilor le este frica si prefera sa stea cu capul in jos, sub „bocancul” dictatorial care le apasa grumazul, cu exceptia catorva care au incercat sa-i demaste si imediat au fost „lucrati”. M-am saturat sa vad ca nu se intampla nimic, iar ca parinte am decis ca as fi partas la aceasta mascarada, daca nu as cere socoteala in numele meu si al colegilor mei practicieni. Asta, chair daca ma situez intr-o „zona de confort” ce m-ar fi indreptatit sa ma faca sa nu vad si sa nu aud ceea ce se intampla. Si sper din tot sufletul ca si altii, urmand exemplul meu, al nostru, sa se ridice si sa schimbe in bine soarta breslei si destinul medicului dentist in Romania.

 14. Va multumesc, doamna Musat! Reactia si atitudinea dvs de sustinere a binelui, sper sa fie un exemplu si pentru alti colegi si sa ne ajute in mobilizarea lor.

 15. Aveti perfecta dreptate, dle Florescu! Timpul va demonstra ca eu, personal, nu am absolut nici un interes meschin in acest demers. De altii, nu pot raspunde eu, insa cuvintele mele vor ramane aici, negru pe alb.

 16. Eu cred ca se poate, Adrian. Insa pentru asta trebuie sa fim in numar cat mai mare, uniti si cu o viziune clara.

 17. Anonimul meu drag…
  De ce nu indraznesti sa trimiti Directiva Europea 2000/31/EC catre spitalele si clinicile private gen MedLife, Regina Maria, Sanador, Monza, Medicover, etc sau chiar la lanturile de clinici dentare tip fast-food care va sustin fotoliile
  direct sau indirect????
  Sau directiva e facuta cu dedicatie, asa cum sunteti voi obisnuiti???

 18. Fara un sistem de asigurari de sanatate in stomatologie bine pus la punct vorbim degeaba.in primul rand sistemul informatic al cardului de sanatate trebuie sa functioneze ireprosabil.in al doilea rand avem nevoie ca statul sa aiba un buget alocat stomatologiei.al treilea rand fiecare angajator sa intocmeasca o asigurare privata complementara angajatului sau.astfel avand aceste doua surse un pacient va putea altfel sa poata suporta costul interventiilor.in plus pacientii s-ar prezenta mai din timp si mai des la medic inlaturand aparitia complicatiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version