INSP: 144 de persoane vaccinate au fost depistate cu tulpina Delta

În ţară au fost confirmate până acum 620 de cazuri cu varianta Delta, dintre care 144 la persoane vaccinate complet sau parţial. 33 de decese au fost înregistrate până acum în România la cazuri confirmate cu varianta Delta, potrivit datelor INSP.

Până în 29 august au fost raportate 2.976 secvenţieri la INSP-CNSCBT. Au fost confirmate 2.373 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 620 cu varianta Delta.

Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 26,1% în săptămâna 34, a transmis INSP.

Citește și A fost lansat primul ghid pentru persoanele care sunt vaccinate complet

Județele în care sunt cele mai multe cazuri de COVID Delta

Din cele 620 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 31,3% se află în 105 focare, dintre care 90 familiale, 13 de colectivitate şi două în comunitate, din 27 judeţe.

Cel mai multe focare, 15, au fost înregistrate în judeţul Iaşi, urmat de Bucureşti, cu 12 focare, Călăraşi, 9 focare, şi Cluj şi Dâmboviţa, cu câte 8 focare.

Dintre cazurile din focare, pentru 18 a fost menţionat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Finlanda (1), India (4), Italia (3), Nepal (1), Portugalia (1), Spania (2), Turcia (2), UK (4).

44% dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată.

19,8% (123 cazuri sporadice) au istoric de călătorie în alte ţări/în ţară sau istoric de şedere la lucru în alte ţări: 28 în UK, 17 Spania, 12 Bulgaria, 11 Franţa/Monaco, 11 Italia, 9 Turcia, 8 Grecia, 4 EAU (Dubai), 4 România (3 pe litoral), 2 Germania, 2 Irlanda, 1 Chile, 1 Croaţia, 1 Danemarca, 1 Egipt, 1 Irak, 1 Israel, 1 Kenya, 1 Olanda, 1 Rep.Moldova, 1 SUA, 1 Tadjikistan, 1 este angatul unei firme de transport auto internaţional, 1 pilot pe rute internaţionale, 1 steward, 1 taximetrist”, mai arată INSP.

Citește și Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma infectării

Dintre cele 620 cazuri confirmate cu varianta Delta, 144 (23,2%) fuseseră vaccinate: 6 incomplet şi 138 complet vaccinate (22,3% din total).

Reprezentanţii INSP amintesc faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat.

De asemenea, au fost înregistrate 33 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma infectării

Cercetătorii israelieni au constatat, în urma unui studiu, că imunitatea dobândită după infectarea cu SARS-CoV-2 …

Riscul de tromboză este mai mare pentru persoanele care trec prin COVID-19 decât pentru cele care se vaccinează

Un nou studiu realizat în Anglia, arată că probabilitatea de a dezvolta cheaguri de sânge …

Institutul Cantacuzino anunță că noul Polidin va fi lansat pe piață și sub formă de capsule gelatinoase şi spray nazal

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *