Două transplanturi medulare au fost realizate la Spitalul Universitar București

0

Două transplanturi medulare autologe, cu celule stem hematopoietice, au fost realizate recent la doi pacienţi în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani, în Secţia de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Evoluția celor doi pacienți este favorabilă, ei urmând să fie externați zilele viitoare, au anunțat reprezentanții instituției într-o postare pe Facebook.

,,Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil şi datorită implicării Asociaţiei ,,Dăruieşte Viaţă”, care a amenajat camerele sterile. Investiţia a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcţiune s-a realizat în anul 2018” se precizează în postarea SUUB.

Citește și România este pe unul dintre ultimele locuri în U.E la transplantul de celule stem

Urmează și alte astfel de transplanturi

Instituția medicală a anunțat și că, în următoarea perioadă, sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopoietice care vor fi făcute în Clinica de Hematologie și Transplant.

,,Includerea spitalului în finanţarea CASMB va permite continuarea şi extinderea acestui program, iar în perioada imediat următoare, odată cu amenajarea Băncii de Ţesuturi şi Celule, vom putea lansa şi transplantul heterolog” menționează reprezentanții instituției medicale.

Citește și Boala teribilă cu evoluție lentă și simptome greu de resimțit. Leucemia, boala sângelui alb

Cine poate dona celule stem?

Registrul donatorilor români este conectat cu registrele altor 52 de țări, care împreună numără în prezent aproape 35 de milioane de donatori de celule stem hematopoietice. Acest lucru crește şansele unui bolnav de a-şi găsi donatorul compatibil.

Citește și Cancerul limfatic, o boală mortală, greu de depistat. Cauze, simptome, tratament și prevenție

Orice persoană sănătoasă cu vârsta între 18 și 45 de ani poate deveni donator voluntar de celule stem hematopoietice. Înscrierea în Registrul Donatorilor se face online, prin completarea unui formular simplu.

Citește și PIESE DE PUZZLE, cu Irina mohora – Cancerul limfatic și o poveste cu final fericit

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.