Acasă Articole Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma...

Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma infectării

0

Cercetătorii israelieni au constatat, în urma unui studiu, că imunitatea dobândită după infectarea cu SARS-CoV-2 este superioară imunității dobândite în urma vaccinării cu Pfizer, conform unherd.com. Acest studiu a demonstrat că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta, concluzionează autorii.

Cercetătorii de la Maccabi Healthcare și Universitatea Tel Aviv au comparat rezultatele a peste 76.000 de israelieni în trei grupuri: cei vaccinați cu schema completă (cu vaccinul Pfizer), cei infectați anterior, dar nevaccinați, și cei infectați anterior, dar care au primit o singură doză de vaccin.

Ei au descoperit că persoanele complet vaccinate au fost mult mai susceptibile de se infecta decât persoanele care au fost anterior infectate și vindecate.

Citește și Riscul de tromboză este mai mare pentru persoanele care trec prin COVID-19 decât pentru cele care se vaccinează

Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma infectării

Într-un studiu publicat în medrxiv.org, care menționează că nu a fost certificat și raportează cercetări medicale care nu au fost încă evaluate, au fost analizate patru cazuri: infecție cu SARS-CoV-2, boală simptomatică, spitalizare cauzată de COVID-19 și deces.

Cercetarea a fost efectuată de la 1 iunie la 14 august 2021, când varianta Delta era dominantă în Israel.

Rezultatele au arătat că vaccinații care nu au fost infectați anterior au avut un risc crescut de 13,06 ori de infecție cu varianta Delta comparativ cu cei infectați anterior.

Citește și Cât durează imunitatea dobândită în urma infectării cu Sars-Cov2

Când infecția a avut loc înainte de vaccinare (din martie 2020 până în februarie 2021), s-au observat dovezi ale scăderii imunității naturale. În cazul vaccinaților care nu au fost infectați anterior cu SARS-CoV-2, riscul era cu 5,96 mai mare de a se îmbolnăvi și un risc mai mare de a fi spitalizați comparativ cu cei care au fost infectați anterior.

Studiul a demonstrat că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, comparativ cu imunitatea indusă de vaccin. Persoanele care au fost infectate anterior cu SARS-CoV-2 și cărora li s-a administrat o singură doză de vaccin au obținut o protecție suplimentară împotriva variantei Delta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version