sursa foto: www.health.com

Curăță plămânii în doar câteva zile: Plantele-minune pentru sănătatea pulmonară

Timp de secole, sistemele de medicină tradiţională din întreaga lume au folosit plantele pentru a trata bolile respiratorii. Chiar studii moderne au recunoscut eficacitatea unui plante în tratarea bolilor respiratorii, repararea leziunilor pulmonare şi îmbunătăţirea funcţiei pulmonare.

Plantele pot fi folosite ca alternative la medicamente pentru a rezolva problemele pulmonare. Iată câteva plante care vă curăţă plămânii şi tratează afecţiunile respiratorii:

Canabis

Inhalarea uleiurilor esenţiale ale plantei neprelucrate permite atenuarea semnificativă a iritării cavităţii bucale, provocate de fumat.

Considerată una dintre cele mai eficiente plante anti-cancer din lume, conform studiilor, canabisul reduce capacitatea infecţiilor de a se răspândi. Inhalarea vaporilor deschide căile respiratorii şi curăţă sinusurile, acţionând ca un bronhodilatator. De asemenea, este chiar o metodă de a trata astmul.

Citește și Primul medicament pe bază de canabidiol, recomandat spre aprobare în UE pentru tratarea epilepsiei severe

Rădăcină de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză. Este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator, deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient.

Citește și Top 10 remedii naturale pentru a trata tusea

Podbalul

Frunzele de podbal au proprietăţi emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare.

Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator. Printre acestea: bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în fază incipientă.

Citește și ASTMUL BRONȘIC. CE ESTE ȘI CUM ÎL RECUNOAȘTEM

Cimbrul

Cimbrul este foarte puternic în lupta împotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice, care sunt clasificate ca antibiotice şi antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca remediu pentru problemele pulmonare încă din antichitate. Este folosit şi astăzi la scară largă, pentru a preveni şi trata infecţiile tractului respirator şi pneumoniile infecţioase bacteriene.

Citește și Laringita sau boala care “te reduce la tăcere”. Simptome, cauze şi tratament.

Rădăcina de Osha

Osha este o plantă originară din zona Munţilor Stâncoşi şi era utilizată de băştinaşii americani pentru sprijinul sistemului respirator.

Unul dintre beneficiile principale ale rădăcinii de osha este faptul că ajută la sporirea circulaţiei în plămâni, uşurând astfel respiraţia profundă.

Citește și ASTMUL. SIMPTOME, DIAGNOSTIC, TRATAMENT

Oregano

Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală. Aceştia au, de asemenea, proprietăți antihistaminice, reducând inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, totodată, un antibiotic natural.

Citește și ALERGIILE – CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Lobelia

Lobelia conţine un alcaloid cunoscut, ca lobelina. Aceasta subţiază mucusul şi decongestionează.

În plus, lobelia stimulează glandele renale superioare să elibereze epinefrina. Efectul este acela de a relaxa căile respiratorii şi de a permite o respiraţie mai uşoară.

Citește și 5 simptome ale problemelor renale

Iarba mare

Aceasta este încă o plantă folosită de amerindieni pentru a combate bolile tractului respirator. Nu numai că ajută la eliminarea mucusului, dar este şi un antibacterian natural.

Iarba mare poate ajuta la prevenirea sau tratarea bronșitei și a altor infecții bacteriene.

Citește și VACCINUL ANTIGRIPAL. CE ESTE ȘI CARE SUNT EFECTELE LUI ASUPRA ORGANISMULUI

Eucaliptul

Eucaliptul este un ingredient care se regăseşte frecvent în bomboanele/ pastilele şi siropurile de tuse. Eficacitatea lui se datorează unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este expectorant, uşurează tusea, luptă împotriva congestiei şi alină pasajele iritate ale sinusurilor.

Citește și 6 REMEDII NATURALE PENTRU SINUZITĂ

Lumânărica

Lumânărica este utilizată de practicanţii medicinei herbale, pentru a curăţa excesul de mucus din plămâni. Are efecte benefice şi pentru curăţarea bronhiilor şi reducerea inflamaţiilor prezente pe tractul respirator.

Mierea-ursului (plămânărica)

Frunzele sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. Datorită acestei compoziții chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile în tratarea bolilor respiratorii. Ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

Citește și Faringita sau „durerea în gât”. Cauze, simptome şi metode de prevenţie

 

SURSA: undergroundhealth.com

sursa foto: www.health.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.